Edukativni program za mlade: Svaki korak počinje s tobom

Tehnologija je dostigla nivo razvoja u kom postaje neizostavni deo svakodnevnih aktivnosti, a statistike govore da više od devedeset procenata mladih ima naloge na društvenim mrežama. Kao posledica toga, veliki izazov savremenog sveta predstavlja preokupiranost mladih internet tehnologijom. Istraživanje sprovedeno u okviru obuke za omladinske lidere i liderke pokazuje da približno polovina ispitanih mladih iz Pančeva (43,6%) provodi više od tri sata vremena dnevno na društvenim mrežama

Kao odgovor na gore pomenute probleme mladih u gradu Pančevu u organizaciji udruženja  “Connecting” pokrenut je edukativni program “23 koraka” koji se fokusira na usmeravanje mladih da kvalitetnije koriste internet tehnologiju, kao i pružanje prilike da aktivno učestvuju u kreiranju svog slobodnog vremena.

Projekat “23 koraka” realizuje se kroz interaktivne radionice u kojima kroz kreativne zadatke i sopstveno iskustvo mladi stiču kompetencije iz oblasti koje se odnose na zdrave stilove života, promocije na društvenim mrežama i organizovanje Edu izazova – događaja posvećenom širenju pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja, na kojem govornici dele svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja.

Čitav proces kreiran je tako da mladi sami kreiraju okruženje u kojem im najviše prija da rade i osveste svoje potencijale. U tako stvorenom prostoru uče o veštinama komunikacije, rešavanju konflikta i mentalnom zdravlju, vežbaju javni nastup i stiču znanja iz oblasti marktinga na društvenim mrežama, koje uključuje uviđanje značaja aktivnosti kojima delujemo na mlade i formiranje njihovih stavova.

Projekat se realizuje u Pančevu, uz finansijsku podršku Omladinskog saveza udruženja “Novi Sad omladinska prestonica Evrope – OPENS” u okviru NAPOR-ove obuke za omladinske lidere i liderke. Radionice vodi Sara Đurđević, koja je završila defektologiju, na smeru prevencija i tretman poremećaja ponašanja. Radila je kao član marketing tima u TraumRaum edukativnom centru i trenutno vodi projekat “1906 koraka” na društvenim mrežama.

Radionice se organizuju dva puta nedeljno (utorkom i četvrtkom od 19 časova u SINHRO hub-u), sa početkom 18. jula i završetkom 29. avgusta. Učešće je besplatno i svi zainteresovani mladi od 15 do 19 godina se mogu prijaviti kontaktom na mejl saradj.996@gmail.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик
en_GBEnglish (UK) sr_RSСрпски језик