Konkurs | Magija je u rukama nastavnika

NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, i Republičkim sekretarijatom za javne politike, i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) raspisuju Konkurs za izbor najbolјih primera nastave na dalјinu pod nazivom “Magija je u rukama nastavnika”.

Nove okolnosti i promene koje se dešavaju podstiču nas da im se stalno prilagođavamo i da konstantno učimo. Kako se deo obrazovnog procesa koji je funkcionisao u učionicama preko noći „preselio“ u e-prostor, izazov da mu se prilagodimo je veliki, ali otvara i ogromnu mogućnost za kreativnost i nove ideje.

Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, pozivamo sve nastavnike i stručne saradnike u državnim ili privatnim osnovnim i srednjim školama koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u osmišlјavanju i izvođenju određenog oblika nastave na dalјinu da učestvuju na Konkursu tako što će najkasnije do 31. maja 2020. popuniti onlajn formular na stranici www.jpd.rs/konkurs i priložiti kratku prezentaciju.

Stručni žiri izabraće najmanje tri najbolјa primera nastave na dalјinu koji će biti nagrađeni na osnovu unapred definisanih kriterijuma, uz mogućnost dodelјivanja i dodatnih priznanja. Posebna nagrada publike biće dodelјena na osnovu onlajn glasanja publike na stranici www.jpd.rs/online-nastava.

Nagrada za prvoplasiranog je učešće na studijskom putovanju u Finsku/Estoniju i laptop, dok ostale nagrade uklјučuju laptop, tablet, pametni telefon i vaučere za kupovinu e-knjiga kod izdavača Laguna/Delfi. Svi istaknuti primeri biće uvršteni u jedinstvenu javnu bazu najbolјih praksi nastave na dalјinu.

Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na mejl: konkurs@jpd.rs.