Pančevo jedinstven primer dobre prakse, Projektna nastava se finansira putem gradskog konkursa

Predlog Tematske radne grupe „Projektna nastava“, koju čine predstavnici grada Pančeva, Grupe za analizu i kreiranje javnih politika, Beogradske otvorene škole i Organizacije za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting, kojom se afirmiše i unapređuje sistemska podrška za izvođenje projektne nastave u Pančevu i tako unapređuje zapošljivost mladih, je usvojen.

Grad Pančevo primer dobre prakse

Članovi tematske radne grupe prepoznali su da je grad Pančevo primer dobre prakse jer već 10 godina putem javnog poziva: „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola, putem poboljšanja uslova za izvođenje nastave“, institucionalno i sistemski podržava opremanje srednjih škola i da kroz ovaj poziv grad ima priliku da sitemski podrži i izvođenje projektne nastave u srednjim školama (putem nabavke opreme za njeno izvođenje).

Predlog tematske radne grupe (možete ga preuzeti https://bit.ly/predlogradnagrupa) je usvojen 19. marta 2020. godine (odluku možete preuzeti https://bit.ly/zakljucak).  

Poziv, sa usvojenim promenama, raspisan je 15. juna i biće otvoren do 15. jula 2020. godine. Koristimo priliku da pozovemo sve direktore i nastavnike srednjih škola u Pančevu da se jave sa svojim projektnim idejama na konkurs. Sve informacije o konkursu dostupne su na linku https://bit.ly/3konkurszaizvodjenjeprojektnenastave.

Radna grupa je formirana u sklopu projekta „Improving a public policy on employability: Project No.1“, koji realizuje Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting u partnerstvu sa Grupom za analizu i kreiranje javnih politika GAJP, uz podršku grada Pančeva, NALED-a i Dostignuća mladih u Srbiji. Projekat je podržan dodelom granta iz fondova Evropske unije i deo je regionalnog programa  „WeB4YES – Western Balkan Civil Society Organisations for Youth Employment Support” (Prev. Inicijativa organizacija civilnog društva zapadnog Balkana za podršku zapošljavanja mladih).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sr_RSСрпски језик
en_GBEnglish (UK) sr_RSСрпски језик