POSTANI MENTOR

na Kad porastem biću... programu

Nije znanje znati, već je znanje, ZNANJE DATI!

Dragi budući mentoru,

Da li želiš da postaneš deo tima ljudi koji donose pozitivne promene i utiču na budućnost mladih u našoj zemlji?

Da li želiš da provedeš nezaboravna 3 meseca sa srednjoškolcima, podeliš svoje znanje i iskustvo, i doprineseš njihovom razvoju?

Da li želiš da upoznaš druge ostvarene profesionalce iz različitih industrija koji će zajedno sa tobom sarađivati na ovom programu za mlade?

 

 

Ako je barem jedan od tvojih odgovora pozitivan na gore postavljena pitanja onda definitivno moramo da se upoznamo. 

Nama je važno da  mladima, učesnicima Kad porastem biću… programa, omogućimo da upoznaju iskusne profesionalce (preduzetnike, programere, naučnike, dizajnere, arhitekte, lekare, aktiviste, omladinske radnike, sociologe, psihologe, itd.) i sve druge individualce koji menjaju svoje okruženje na bolje.

Ono što naš program čini jedinstvenim jeste pružanje prilike srednjoškolcima da steknu utisak o 4.0 industriji i očekivanjima na tržištu rada. 

Obrazovanje je proces koji se nikada ne završava, mi ceo život učimo i stvaramo. Baš iz tog razloga smatramo da je veoma važno da mladi imaju mogućnost da se upoznaju sa različitim iskustvima i mišljenjima što ranije. Jedno od “mišljenja” je nametnuto putem formalnog obrazovnog sistema koji je utemeljen još pre 350 godina.

Drugo mišljenje je ono koje mi želimo da formiramo zajedno sa tobom – profesionalcem koji je ostvaren u svojoj industriji i životu.

 

Zadovoljstvo je u deljenju

 

Pozivamo te da pružiš priliku jednom iskustvu koje će te ispuniti i dati osećaj zadovoljstva. Osmesi i začuđenost na licima mladih će se smenjivati kada budu slušali tvoje priče. To su trenuci koje ćeš pamtiti do kraja života. A te priče će nastaviti da žive kroz njihove karijere i živote.

Svaki izazov pruža priliku za napredovanjem! Pa tako i ovaj izazov može da ti pomogne da unaprediš svoja znanja slušajući druge mentore ili osluškujući ideje mladih srednjoškolaca. Svako je na dobitku. Zajednica raste, energija se širi, znanja se usložnjavaju, a budući projekti se gomilaju.

 

 

5. septembar- 5. decembar – onlajn mentorski program

 

Onlajn mentorstvo predstavlja jednu od najvažnijih celina godišnjeg Kad porastem biću… programa, traje 3 meseca i podrazumeva da se mentor i menti sastanu najmanje 10 puta, odnosno najmanje 10h, onlajn. Mentori će raditi po Kad porastem biću… priručniku za mentore sa kojim će se upoznati na 2-dnevnom kick off događaju mentorskog programa koji će uslediti odmah nakon kampa u Petnici, tačnije 4. i 5. septembra. Mentorski program je namenjen polaznicima Kad porastem biću… programa, izvrsnim srednjoškolcima koji dolaze iz gradova širom Srbije.

 

Ko može da se prijavi?

U potrazi smo za motivasanim profesionalcima iz različitih kreativnih industrija (IT, dizajn, arhitektura, mediji, izdavaštvo, itd), omladinskim radnicima, andragozima, psiholozima, karijernim praktičarima i pedagozima koji su se već oprabali ili žele sada da se oprobaju u ulozi mentora i koji su spremni da investiraju svoje znanje i vreme kako bi pomogli petoj generaciji Kad porastem biću… polaznika na putu do izvrsnosti!

Nakon Kad porastem biću… kampa svi polaznici biće povezani sa vama, iskusnim profesionalcima. Vi ćete im u periodu od 3 meseca, koliko traje mentorski program, pomoći da osveste svoje potencijale i u odnosu na njih kreiraju svoje planove za budućnost. Učešće mentora u programu je na volonterskoj bazi.

Čekamo te da nas obraduješ svojom prijavom za budućeg mentora! Na konkurs ćeš moći da se prijaviš kad god hoćeš, ostavljamo ga otvorenim na dalje jer hoćemo da imamo veliki broj zainteresovanih mentora kako bismo napravili najbolji mogući mentorski par između mentora i mentija! Svakako te pozivamo i ohrabrujemo da se prijaviš što pre! Posebno ukoliko želiš da budeš mentor generaciji 2020. godine, onda te savetujemo da pošalješ CV i motivaciono do 30. maja.

Ukoliko ti je potreban bilo kakav savet ili pomoć kontaktiraj nas i mi ćemo ti objasniti sve detalje.