Otvorene prijave za Kad porastem biću… program, 6-dnevni letnji kamp u Petnici

Kao i prethodne četiri godine, Connecting realizuje Kad porastem biću… obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola koji žele da postanu izvrsni.

Ove godine se uvode 3 nove stvari. Centralni deo programa 6-dnevni letnji kamp se po prvi put održava u Petnici.

Druga je onlajn priprema za kamp na temu timskog rada, koja će se desiti tokom leta.

Treća se odnosi na sajam praksi i zanimanja, gde će naši polaznici pronaći svoje prve poslovne prilike.

“Primetili smo da mladi u našem okruženju imaju strah od neuspeha, da im nedostaje kreativno samopouzdanje, često smatraju da samo deca preduzetnika mogu da budu uspešni preduzetnici i da nemaju dobre uzore. To su stvari koje želimo da promenimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje potencijale” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Srećni smo što će se 6-dnevni kamp po prvi organizovati u Istraživačkoj stanici Petnica. Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i svoje kratke filmove o uticaju tehnologije na ljudske živote.

Program čini 5 pažljvo osmišljenih celina: 1.) Informisanje mladih, putem nedeljnih onlajn vebinara; 2.) Unapređenje „mekih veština”, priprema za kamp, kroz onlajn vebinare i kurseve na temu timskog rada i asertivne komunikacije, u partnerstvu sa Krojačevom školom3.) Kad porastem biću… kamp, 6-dnevni letnji kamp koji se dešava u Istraživačkoj stanici Petnica; 4.) 3-mesečni mentorski program, 1:1 rad sa profesionalcima iz različitih industrija; 5.) Sajam praksi,  jednodnevni događaj tokom kojeg najbolje kompanije sa ovih prostora upoznaju Kad porastem biću… polaznike i predstavljaju svoje programe praksi.

Dostignuća mladih za 5

Nakon značajnih rezultata tokom prethodne dve godine, Dostignuća mladih u Srbiji će i ove godine dati tačno 5 stipendija svojim ambasadorima i tako ih nagraditi za naporan i posvećen rad u procesu stvaranja učeničkih kompanija.

Prijavi se!

Prijave su otvorene do 20. jula, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kad porastem biću… programa.

Obrazovanje za 4.0 revoluciju

Još uvek se dvoumite.  Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u jedan od naših videa u kojem možete da vidite i osetite atmosferu sa naših kampova. 

Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *