Intervju sa Larom Pantić, KPB alumnistkinjom

Upoznajte Laru Pantić, učesnicu 6. Kad porastem biću programa i našu alumistkinju. Ona je sa nama podelila svoju priču, kao i kako je kamp uticao na nju, njen rad i dalji razvoj.  Ponosni smo što imamo ovako izuzetne sjajne mlade ljude u našoj mreži!

Rad na sebi

Kako je trenutno maturantkinja Pete beogradske gimnazije, Lara kaže da je pre kampa radila na sopstvenoj organizaciji, postavljanju prioriteta, asertivnoj komunikaciji, kao i svojim projektima na temu zdravlja mladih. Tokom i nakon kampa sam nastavila da radim na tim temama, ali je tome dodato i postavljanje ciljeva za budućnost, preispitivanje svojih vrednosti, određivanje onoga u čemu sam dobra.

 Kada smo je pitali kakve je vrednosti spajaju sa Connectingom objasnila je da su joj jako važna tema edukacije, a pored toga je i jako i ambiciozna i svestrana,te je Connecting u tome podržava. I Connecting i ja verujemo da nove generacije nisu tako loše kao sto mnogi misle, i da mladi žele da rade na sebi, te da su im samo potrebne adekvatne prilike da to i sprovedu.

 Mentorski program

Mentorski rad, koji je usledio nakon letnjeg kampa, je za Laru bio koristan i  mnogo joj je značilo što naspram sebe ima nekog od kog može da  čuje savet, povratnu informaciju, ali i dobije nove ideje u kom smeru razmišljati.

Celom radu je dodatno doprinelo  što mentora interesuju slične teme kao i mene i sto me je spojio sa ljudima čiji sam rad do tad pratila samo preko društvenih mreža. Svaki susret je imao drugu temu, koju smo zajedno odredđivali. Viđali smo se jednom nedeljno, a naš odnos je bio i ostao otvoren, iskren i prijateljski.

Kao neke od najvećih izazova sa kojima se susrela u svom radu tokom kampa, Lara izdvaja snimanje videa na temu približavanja novih, modernih profesija starijim generacijama, rad u timu, ali i  mnogo posla a ograničeno vreme su od učesnika zahtevali da daju svoj maksimum i misle brzo, a efektno.

 Uticaj programa

 Lara objašnjava da je u periodu od kampa po do danas porasla u smislu da joj se iskristalisalo šta želi, a šta ne želi, i samim tim joj je mnogo lakše da kaze ne. Shvatila je važnost pravljenja pauze, uzimanja odmora i uživanja u malim stvarima-koje ipak nisu toliko male. Ceo program me je osnažio, podstakao da ono o čemu sam slušala i ranije konačno primenim u praksi. Podsetila sam se vaznosti timskog rada i značaja provođenja vremena u podržavajućem okruženju.

Moj doručak- prvi korak ka svetu biznisa

Inspirišu me priče uspešnih ljudi, vreme provedeno u prirodi kao i vreme koje odvajam za sebe i razmišljanje o svojim novim ciljevima i poduhvatima. Najponosnija sam na sebe zbog toga što radim i ono sto me plaši i usuđujem se da se “bacim u vatru”, tako je i nastala moja autorska emisija “Dorucak uz soljicu samopouzdanja” na koju sam posebno ponosna.

Moj doručak je ideja koja je nastala pre 3 godine, kada sam dosadila svojim ukućanima sa pričom o zdravoj hrani. Kroz svoju Instagram stranicu, želim da ljudima podignem svest o važnosti vođenja zdravog životnog stila. Naročito mislim da mladi nisu dovoljno osvešćeni po tom pitanju i počinju da treniraju i zdravo se hrane isključivo zbog izgleda i estetskih razloga, što nije beznačajan motiv, ali je važno da ne bude jedini. Svoj rad je krunisala emisijom ,,Dorucak uz soljicu samopouzdanja”, koju je snimia prošlog leta sa stručnjacima iz oblasti fizičkog zdravlja, mentalnog zdravlja i zdrave ishrane.

Dalji koraci i planovi za budućnost

 Lara će svoje dalje školovanje i usavršavanje nastaviti na studijama  biznisa u Briselu, za koje se odlučila zato što je u srednjoj školi konačno shvatila ,,šta će biti kad poraste”. Primetila da me inspiriše kreiranje kvalitetnih proizvoda koji će ljudima olakšavati život, ili pomaganje drugima da oni kreiraju takve proizvode i usluge.

Preduzetništvo me privlači od malena, sa 10 godina sam pravila narukvice i prodavala ih preko Fejsbuka. Vođenje profila moj.dorucak mi je pokazalo koliko zapravo volim onaj osećaj da imam nešto svoje, za šta sam ja odgovorna, a što je društveno korisno. Videćemo u kom pravcu će se razvijati moje ljubavi prema zdravoj ishrani i biznisu, i da li će se možda u nekom trenutku spojiti, objašnjava nam ova divna mlada devojka.

Poruka budućim polaznicima

Novim polaznicima bih poručila da se ne plaše osude drugih, jer će se kroz ovaj program naći u podržavajućem okruzenju, sa timom ljudi koji su slični njima i pažljivo odabrani od strane Connecting tima. Zato ne treba da se plaše novih iskustava već da uživaju u njima i svemu što će im ona doneti i naučiti ih. Dobijate ono što tražte, dakle budite otvoreni za saznavanje novih stvari i za nove načine razmišljanja, koji su vam sada možda još uvek strani, rekla je za kraj naša draga Lara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *