Nacionalni poziv za drugu generaciju Youth4Air ambasadora

Veruješ da mladi imaju supermoći? Jedva čekaš da radiš sa svojim vršnjacima širom Srbije? Želiš da radiš sa mladima, ali nemaš iskustva? Sa lakoćom usvajaš nova znanja i veštine? Želiš da doprineseš poboljšanju kvaliteta vazduha u Srbiji? 

Ako ste potvrdno odgovorili na gore navedena pitanja Connecting vas sa zadovoljstvom poziva da se prijavite za učešće na Treningu za vršnjačke edukatore koji će potom biti angažovani u okviru projekta “Podsticanje mladih da zajedno naprave razliku za vazduh koji udišemo”.

Rok za prijavljivanje je 10. oktobar 2023. godine. Prijavi se link.

Projekat realizuje organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting” u partnerstvu sa UNICEF-om u Srbiji uz finansijsku podršku Švedske. Više informacija link – o projektu. 

Tražimo entuzijastične i motivisane mlade osobe koji će najpre proći obuku koju organizuje „Connecting“, a potom voditi edukativne „Youth4Air” radionice i svojim radom značajno doprineti realizaciji projekta, u gradovima širom Srbije. 

Ovaj trening je namenjen svim mladim osobama koje nemaju iskustvo u radu sa mladima i koji su spremni da usvajaju nova znanja i daju doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji. Tokom treninga, učesnici će imati priliku da steknu veštine vođenja radionica i upoznaju se sa metodologijom kreiranja javnih politika. Poseban fokus će biti na razvijanju veština za kreiranje kampanja društvene promene ponašanja i volonterskih akcija. Pored toga, tokom treninga će se usvajati komunikacijske veštine, unapređivati znanja iz oblasti participacije mladih, učiti o etičkom kodeksu ponašanja trenera i međusobno razmenjivati iskustva.

Poziv se odnosi na mlade iz sledećih gradova (i okoline): Subotica, Sombor, Kikinda, Bečej, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Vršac, Pančevo, Beograd, Smederevo, Bor, Zaječar, Paraćin, Kragujevac, Kraljevo, Novi Pazar, Valjevo, Užice, Loznica, Niš, Raška, Kruševac, Vranje, Leskovac, Preševo, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Vrnjačka Banja, Trstenik, Šabac.

Trening se održava od 16. do  18. oktobra 2023. godine. 

Kriterijumi selekcije:

  1. Mlade osobe od 15 do 24 godine starosti
  2. Osoba koja deli vrednosti organizacije i projekta (nenasilje, ravnopravnost, tolerancija, aktivizam)
  3. Osoba koja poštuje različitosti, fleksibilna, dinamična, proaktivistički nastrojena, pozitivnog duha
  4. Visoka motivisanost za oblast očuvanja životne sredine i dovoljno raspoloživog vremena za aktivnosti projekta

Troškovi puta, smeštaja i hrane su pokriveni od strane organizatora. 

Rok za prijavljivanje je 10. oktobar 2023. godine. Prijavi se link.

Odabrani kandidati biće kontaktirani putem i-mejla i telefona. Učesnici treninga će biti blagovremeno obavešteni o svim logističkim informacijama. Kontakt podaci za više informacija: connectingpa@gmail.com ili na telefon: 064 21 31  948. 

Projekat “Podsticanje mladih da zajedno naprave razliku za vazduh koji udišemo” se realizuje u saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, uz finansijsku podršku Švedske.