Nacionalni poziv za prvu generaciju „Youth4Air” vršnjačkih edukatora

Veruješ da mladi imaju supermoći?

Jedva čekaš da radiš sa svojim vršnjacima širom Srbije?

Želiš da radiš sa mladima, ali nemaš iskustva? Sa lakoćom usvajaš nova znanja i veštine?

Želiš  da doprineseš poboljšanju kvaliteta vazduha u Srbiji?

Ako ste potvrdno odgovorili na gore navedena pitanja Connecting vas sa zadovoljstvom poziva da se prijavite za učešće na Treningu za vršnjačke edukatore koji će potom biti angažovani u okviru projekta “Youth4Air”.  

Rok za prijavljivanje je 24. februar 2022. godine. Prijavi se link.

Projekat realizuje organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting”  u partnerstvu sa Unicefom u Srbiji uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Više informacija link o projektu

Tražimo entuzijastične i motivisane mlade osobe koji će najpre proći obuku koju organizuje Connecting, a potom voditi edukativne “Youth4Air” radionice i svojim radom značajno doprineti realizaciji projekta, u gradovima širom Srbije. Treneri će, uz stalnu saradnju sa Connecting timom, učestvovati u stvaranju prve Deklaracije o čistom vazduhu u Srbiji.

Ovaj trening je namenjen svim mladim osobama koje nemaju iskustvo u radu sa mladima i koji su spremni da usvajaju nova znanja i daju doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji. Tokom treninga učesnici će imati priliku da steknu veštine vođenja treninga, unaprede komunikacijske veštine, izuče metodologiju kreiranja javnih politika, unaprede znanja iz oblasti participacije mladih, uče o etičkom kodeksu ponašanja trenera i uče jedni od drugih.

Poziv se odnosi na mlade iz sledećih gradova (i okoline): Novi Sad, Subotica, Pančevo, Beograd, Niš, Zaječar, Užice, Loznica, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Gornji Milanovac, Kosjerić, Bogatić, Nova Varoš, Novi Pazar, Raška, Osečina, Priboj, Prijepolje i Bajina Bašta.

Trening se održava od 17. do  20. marta 2022. godine, Ekološki Centar Radulovački, Sremski Karlovci.

Kriterijumi selekcije:

  1. – Mlade osobe od 18 do 22 godine starosti
  2. – Osoba koja deli vrednosti organizacije i projekta (nenasilje, ravnopravnost, tolerancija, aktivizam)
  3. – Osoba koja poštuje različitosti, fleksibilna, dinamična, proaktivistički nastrojena, pozitivnog duha
  4. – Visoka motivisanost za oblast očuvanja životne sredine i dovoljno raspoloživog vremena za aktivnosti projekta
  5. – Znanje i upotreba kompjutera, interneta i društvenih mreža, osnovnog Microsoft Office paketa

Troškovi puta, smeštaja i hrane su pokriveni od strane organizatora. 

Rok za prijavljivanje je 24. februar 2022. godine. Prijavi se link.

Odabrani kandidati biće kontaktirani putem mejla i telefona. Učesnici treninga će biti blagovremeno obavešteni o svim logističkim informacijama. Kontakt podaci za više informacija: connectingpa@gmail.com ili na telefon: 063 305 816. 

Projekat “Youth4Air” se realizuje u okviru krovnog projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha” koji  realizuje Unicef u Srbiji uz pomoć Vlade Kraljevine Norveške. 

logo-obrazovanje

Kontaktiraj nas

Mite Topalovića, Pančevo

+38163305816

office@connecting.org.rs