Otvorene prijave za Kad porastem biću… program, 7-dnevni letnji kamp u Petnici

Kao i prethodnih 5 godina, Connecting realizuje Kad porastem biću… obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola širom Srbije i regiona. 

Ove godine uvodimo 3 nove stvari. Kamp u Petnici će umesto 6 dana trajati 7 dana

Druga je uvođenje ko-mentora, gde će bivši učesnici Kad porastem biću… programa biti u mogućnosti da ko-mentorišu novu generaciju.

Treća se odnosi na upoznavanje sa željenim zanimanjima putem job shadowing modela. 

“Primetili smo da mladi u našem okruženju imaju strah od neuspeha, da im nedostaje kreativno samopouzdanje, često smatraju da samo deca preduzetnika mogu da budu uspešni preduzetnici i da nemaju dobre uzore. To su stvari koje želimo da promenimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje potencijale” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoja znanja sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Srećni smo što se 7-dnevni kamp sada već tradicionalno organizuje u Istraživačkoj stanici Petnica. Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i svoje kratke filmove o uticaju tehnologije na ljudske živote.

Program čini 6 pažljvo osmišljenih celina: 1.) Informisanje mladih, putem nedeljnih onlajn vebinara; 2.) Unapređenje „mekih veština”, priprema za kamp, kroz onlajn vebinare i kurseve na temu timskog rada i asertivne komunikacije, u partnerstvu sa Krojačevom školom3.) Kad porastem biću… kamp, 7dnevni letnji kamp koji se dešava u Istraživačkoj stanici Petnica; 4.) 3-mesečni mentorski program, 1:1 rad sa profesionalcima iz različitih industrija; 5.) Sajam praksi,  jednodnevni događaj tokom kojeg najbolje kompanije sa ovih prostora upoznaju Kad porastem biću… polaznike i predstavljaju svoje programe praksi; 6) Job shadowing trening, polaznici istražuju željena zanimanja, tako što odlaze u kompanije i tokom jedne nedelje kao “senka” prate zaposlenog tj. svoje željeno zanimanje.

Prijavi se!

Prijave su otvorene do 30. juna, a možete se prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde

Kad porastem biću… 2020

Još uvek se dvoumite.  Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u jedan od naših videa u kojem možete da osetite atmosferu na našem programu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *