Završen Kad porastem biću… kamp za srednješkolce

U utorak 6. avgusta 2019. godine u Mokrin House-u završen je 4. po redu kamp “Kad porastem biću…” tokom kojeg su srednjoškolci iz Pančeva, Beograda, Sremske Mitrovice, Niša, Zaječara, Kragujevca i Kruševca pravili kratke filmove o savremenoj karijeri u 4.0 industriji.

Tačno 14 motivisanih tinajdžera upoznalo se sa principima 4.0 revolucije i konceptom savremene karijere. Kamp je organizovalo Udruženje za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva “Connecting” u saradnji sa Mokrin House, uz podršku Krojačeve škole, Dostignuća Mladih u Srbiji i grada Pančeva putem programa za jačanje kapaciteta udruženja.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici delili su svoje znanje sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću… Kamp se opet desio u  jedinstvenom coworking i coloving prostoru Mokrin House-u. Kratki filmovi posvećeni 4.0 revoluciji i savremenoj karijeri biće dostupni od naredne nadelje na YT kanalu Connectinga.

Obrazovni program kao što je Kad porastem biću… podstiče svoje polaznike da sarađuju, istražuju i da sami uče. Program je fokusiran na učenje putem rada na projektu, ne na testove. Podstiče inicijativu i preuizimanje „rizika“, brzo prototipiranje i učenje iz sopstvenih grešaka.

“Naš cilj je da inspirišemo promenu kako bi svi zajedno pripremili našu decu za budućnost koja je već ovde”, zaključili su iz organizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.