Climate-KIC : Obuka za vršnjačke edukatore

Želiš da inspirišeš i podstakneš svoje vršnjake da razviju inovativna rešenjima i inicijative za očuvanje životne sredine? Imaš između 16 i 30 godina i želiš stekneš veštine i znanja koja će ti omogućiti da to uspeš? Ovo je idelna prilika.

Postani deo najvećeg evropskog projekta za borbu protiv klimatskih promena! #climatekic

Na online obuci ćemo te upoznati sa EIT Climate-KIC projektom, metodama i tehnikama koje možeš koristiti u radu sa vršnjacima koji će doprineti realizaciji uspešnih “zelenih” projekata u tvom
okruženju. 🍃

Obuka za vršnjačke edukatore obuhvataće rad sa odgovarajućim alatima za učenje, narativima i procesima (sistemsko razmišljanje, vizuelni alati, pristup vođen izazovima).

Vršnjačko učenje je jedan od najefikasnijih načina prenošenja znanja.Organizujući se na takav način, edukatori će steći veliko organizaciono i volontersko iskustvo. Drugim rečima, oni će biti podvrgnuti važnom iskustvu učenja koje će im omogućiti da postanu efikasni klimatski akvisti, umnožitelji i nadamo se, vođe.

Dodatnu vrednost obuke predstavlja informisanje o prilikama za dalje usavrašvanje i korišćenje dodatnih sredstava za realizaciju EIT Climate-KIC projekata.

Učesnici će biti izabrani na osnovu ovog poziva, a izbor će se zasnivati na nivoima motivacije i kvalifikacije.

Učešće na radionici je slobodno, ali je broj mesta ograničen. Stoga je neophodno da se registruješ
https://forms.gle/saipQv7VE5miKBrR6

Rok za prijavu je 10. decembar do 17h.

EIT Climate-KIC projekat predstavlja najveće EU javno-privatno partnerstvo, angažovano na ublažavanju klimatskih promena i smanjenju emisije ugljenika. Zahvaljujući podršci Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), Climate-KIC aktivno deluje kroz mrežu od oko 400 partnera u 24 zemlje Evrope, među kojima dominiraju kompanije, visokoobrazovne i naučno-istraživačke institucije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. Više informacija na www.climate-kic.org.

Radionicu organizuju: Climate innovation hub iz Beograda, u saradnji sa organizacijama Connecting i SINHRO iz Pančeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *