Krojačeva škola ti pomaže da skrojiš budućnost po svojoj meri

Ljudi željni znanja, a pre svega mladi, nisu više spremni da provode sate za klupama pasivno slušajući govornika. Nisu spremni da slušaju teoriju koja je kasnije neprimenljiva. Ne žele da puno uče, a ne nauče dovoljno.

Ni tržište nije više otvoreno za ovakav kadar – znalce koji citiraju latinske poslovice i znaju prosečnu potrošnju pirinča po glavi stanovnika u Kini, ali ne znaju kako da reše problem, analiziraju podatke ili “govore” programskim jezikom.

Promene se čine neophodnim kako bi se učilo drugačije, adekvatnije i kvalitetnije.

Zbog toga je lice obrazovanja počelo da se menja, a neki su to primetili pre svih drugih.

Kada je Krojač, IT kompanija sa više od 500 veb projekata iza sebe (Limundo, Infostud, Vulkan, Crveni krst Srbije, JP Beogradska tvrđava…) uvidela da joj nedostaje dobar IT kadar, rodila se nova ideja – napraviti školu koja će upravo takav kadar stvarati. Govorili su im da će tako samo sebi stvoriti konkurenciju, a zapravo su stvorili koncept koji je danas gotovo standard u IT obrazovanju.

,,Od samog osnivanja 2010. godine zadatak škole je samo jedan: biti škola u kojoj se nauči. To je bio glavni moto i kada smo imali off-line obuke, ali i danas kada smo platforma za on-line kurseve i obuke.ˮ kaže Ana Jovanović, osnivač Krojačeve škole i dodaje: ,,Misija nam je jednostavna i vrlo izgledna: regionalna eLearning platforma za IT i NonIT online kurseve visokog kvaliteta po pristupačnim cenama.ˮ

Na koji način se kreira kurs?

Milena Petrović Bojković, koordinator škole, otkriva: ,,Pokazalo se da je produkcija IT online kurseva veliki izazov. Ključno je odabrati predavača koji pored poznavanja tematike, ima pozamašno iskustvo u transferu znanja. Sam proces nije nimalo jednostavan i prilično se razlikuje od snimanja tutorijala za YouTube, na primer.ˮ

Kako bi se obezbedio vrhunski kvalitet kurseva, važno je da kreiranje kursa prođe kroz određene faze:

  • određivanje teme kursa
  • pisanje programa
  •  pisanje scenarija
  • snimanje (Krojačeva škola ima dva tonska i jedan video studio)
  • pisanje skripti, zadataka, pitanja za testove
  • postprodukcija – montaža i editovanje (za šta je zadužen čitav produkcioni tim)
  • pisanje copy-ja za veb sajt
  • testiranje, lansiranje i promotivne aktivnosti

Ne deluje više tako jednostavno, zar ne?

Da su ovo temeljno pripremljeni kursevi svedoče pozitivni utisci polaznika, pa tako Bojana Tomašević Drašić, jedna od učenica, kaže: ,,Izuzetno dobro osmišljen online materijal. Vrsni predavači koji vas pedagoški uvode u materiju i najkomplikovanije koncepte vam veoma jasno i sa lakoćom predstavljaju. Upravo ovo u odnosu na često komplikovane i konfuzne tutorijale čini razliku između pravog znanja, kakvo predavači u Krojačevoj školi poseduju, i poluznanja sa kojim se često srećemo.ˮ

Krojačeva škola zna kako da skroji pravi kadar

Krojačeva škola zna kako da odgovori na potrebe onih željnih znanja, ali i kompanija koje traže stručan kadar. U Krojačevoj školi se uvek raduju kada čuju da su njihovi učenici razvili svoj biznis upravo zahvaljujući znanju stečenom tokom kurseva. Nije retkost da im se jave seniori koji danas rade u velikim i uspešnim IT kompanijama, a prošli su kroz njihovu učionicu i iz nje krenuli kao juniori.

Kursevi koje škola nudi su se pokazali i kao odličan način da se mame pokrenu za posao, a da pri tom imaju vremena i za sebe i za svoju porodicu. Sa stečenim znanjem mogu da rade i od kuće i u kompanijama, a poslodavcima je nebitno koji će način odabrati jer postižu rezultate.

Odlično rangirani developeri na platformi Upwork, frilenseri i stalno zaposleni grafički dizajneri, preduzetnici i studenti koji zarađuju za dodatni džeparac – mnogi među njima prošli su upravo kurseve Krojačeve škole i tako sebi promenili život.

Krojačeva škola ti pomaže da skrojiš budućnost po svojoj meri

,,Krojačeva škola podržava proaktivne, vredne, radoznale i sve one željne znanja, one koji razmišljaju izvan postavljenih granica, vizionare i one koji žele da promene svet. Iako deluje da je takvih puno, istina je da ih je malo i možda nedovoljno za suštinske promene. A svako ko prepozna program “Kad porastem biću…” kao priliku da uradi nešto dobro za sebe – može biti ključni pokretač promena u budućnosti. Želimo da ohrabrimo sve polaznike, da budemo njihov oslonac i podrška, a stipendije su naša prva pomoć u tome.ˮ poručuju iz Krojačeve škole.

Krojačeva škola nudi besplatne kurseve svim polaznicima Kad porastem biću… programa. Jer veruju da mladi zaslužuju budućnost po svojoj meri i tu su da im pomognu da je skroje.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *