Male pobede inicijative Obrazovanje za 4.0 revoluciju

Dragi prijatelji i saradnici,

Pišem vam jer želim sa vama da podelim dve stvari koje se ne bi desile bez podrške zajednice okupljene oko inicijative “Obrazovanje za 4.0 revoluciju“. 

Zahvaljujući našoj zajednici, više od 2.200 potpisnika inicijative i divnim ljudima širom Srbije, regiona i Evrope koji su novčano podržali Karavan filma Obrazovanje za 4.0 revoluciju, odnosno projekcije filma u 11 gradova Srbije i Crne Gore, danas kada se osvrnemo možemo da kažemo da smo svi zajedno uspeli u nekim od naših namera. 

Connecting je zahvaljujući vašoj podršci prošle godine uspostavio saradnju sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, i uz podršku UNICEF-a i Ministarstva prosvete i zajedno sa Jasminom Šefer je dizajnirao onlajn obuku o Projektnoj nastavi koja je proglašena za obuku od nacionalnog značaja. Dobra vest jeste da se danas nastavnici, polaznici te obuke, polako javljaju i dele sa nama svoje uspehe, realizovane projekte sa svojim učenicima.

Druga, mnogo važnija stvar, odnosi se na sistemsko rešenje obrazovanja budućih nastavnika. Tokom juna Connecting će zajedno sa NALED-om u okviru projekta Javno-privatni dijalog, koji se realizuje uz podršku USAID-a, okupiti 25 profesionalaca (učitelje, nastavnike, profesore, predstavnike Zavoda, Ministarstva prosvete, Republičkog sekretarijata, Petnice, organizacije Nauči me…) na jednom mestu sa ciljem da zajedno sa njima osmisli i predloži sistemsko rešenje za obrazovanje budućih nastavnika u pogledu projektne nastave. Tokom tog 4-dnevnog procesa biće organizovani i razgovori sa predstavnicima instituta i lidera u obrazovanju iz Švajcarske, USA, Finske i Estonije. 

Napravili smo prve korake, koji će nas jednog dana dovesti u situaciju da u našim učionicama učenici budu u centru pažnje, radeći na opipljivim projektima zajedno sa svojim nastavnicima. Hvala vam.

Puno pozdrava,
Deniz Hoti
izvršni direktor Connecting-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *