Otvorene prijave za Kad porastem biću… program, 5-dnevni letnji kamp

Kao i prethodnih 8 godina, Connecting realizuje Kad porastem biću… obrazovni program namenjen učenicima srednjih škola širom Srbije i regiona.

“Primetili smo da mladi u našem okruženju imaju strah od neuspeha, da im nedostaje kreativno samopouzdanje, često smatraju da samo deca preduzetnika mogu da budu uspešni preduzetnici i da nemaju dobre uzore. To su stvari koje želimo da promenimo. Da srušimo stereotipe i inspirišemo mlade da preuzmu odgovornost za svoj život i ostvare svoje potencijale” – Deniz Hoti, Connecting.

Donesi odluku o svojoj budućnosti uz pomoć ljudi koji su već ostvarili uspeh.

Osnovna ideja Kad porastem biću… programa jeste da pruži priliku srednjoškolcima da razumeju kako funkcioniše današnji svet u doba 4.0 revolucije. Naš program im pomaže da osveste svoje talente i kroz mentorski rad 1:1 ih priprema da na vreme donesu kvalitetne i informisane odluke o svojoj budućnosti!

Kao i prethodnih godina, iskusni edukatori, psiholozi, preduzetnici i omladinski radnici deliće svoja znanja sa srednjoškolcima na letnjem kampu posvećenom obrazovanju za karijeru Kad porastem biću…  Učesnici kampa će istraživati oblast 4.0 industrije, potom praviti scenarije i svoje kratke filmove o uticaju tehnologije na ljudske živote.

Program čini 6 pažljivo osmišljenih celina:

  1. Informisanje mladih, putem nedeljnih onlajn vebinara;
  2. Unapređenje „mekih veština”, priprema za kamp, kroz onlajn vebinare i kurseve na temu timskog rada i asertivne komunikacije; 
  3. Kad porastem biću… kamp, 5–dnevni letnji kamp u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima;
  4. 3-mesečni mentorski program, 1:1 rad sa profesionalcima iz različitih industrija;
  5. Sajam praksi,  jednodnevni događaj tokom kojeg najbolje kompanije sa ovih prostora upoznaju Kad porastem biću… polaznike i predstavljaju svoje programe praksi;
  6. Job shadowing prakse, polaznici istražuju željena zanimanja, tako što odlaze u kompanije i tokom jedne nedelje kao “senka” prate zaposlenog tj. svoje željeno zanimanje.

Prijave se za Kad porastem biću… program na sledećem linku!

Prvi krug selekcije je otvoren za sve mlade od 15 do 19 godina širom Srbije i traje do 20. juna! 

Program Kad porastem biću… sprovodi udruženje Connecting, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

Još uvek se dvoumite? Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u jedan od naših videa u kojem možete da osetite atmosferu na našem programu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *