Otvorene su prijave za poziciju Kad porastem biću… mentora u okviru istoimenog programa!

Šta je KPB?

KPB program okuplja određen broj veoma motivisanih mladih ljudi, srednjoškolaca i brucoša na fakultetu, širom Srbije koji žele da rade na sebi, svom razvoju i karijeri. Tokom programa, mladi ljudi se upoznaju sa 4.0 revolucijom, savremenom karijerom, projektnim učenjem, timskim radom i ostalim veštinama koje su neophodne za uspešnu karijeru u 21. veku.

„Kad porastem biću…“ program se sastoji od više delova, a mentorski program predstavlja 3. deo celokupnog programa.

Mentorski deo programa traje 3 meseca i počinje od avgusta kada svaki KPB polaznik dobija jednog mentora koji će mu pomoći da dostigne njegov/njen definisani karijerni cilj. Tokom tog perioda je potrebno da se 10 puta sastaneš sa svojim mentijem, a sastanke možete da koncipirate kako vama najviše odgovara.

Naravno, ukoliko je potrebna bilo kakva pomoć tu je celokupan Connecting tim i koordinatorka mentorskog programa Tamara Todorović.

Zašto treba da budeš mentor?

Ukoliko želiš da preneseš svoje znanje i iskustvo nekoj mladoj osobi i pomogneš mu/joj da unapredi svoje veštine, stekne nove perspektive i znanja, postani deo 9 . ,,Kad porastem biću…” programa!

Učenje drugih je najbolji način da naučiš sebe. Na ovaj način, kao mentor ćeš postati kompetentniji kao lider i komunikator dok usmeravaš i pomažeš rastućim talentima. Na ovoj poziciji ćeš moći da pomogneš mladima, da budeš karijerni uzor i neko ko će jednoj mladoj osobi pružiti priliku da uči putem modela a ne putem pokušaja i pogrešaka. Uz ovo iskustvo, upoznaćeš još motivisanih profesionalaca iz različitih oblasti.

,,Kad porastem biću…” mentori su mlađi ili stariji, iskusni ljudi, koji već grade svoju karijeru i imaju iskustva i znanja koja bi voleli da podele sa jednom mladom osobom u sferi koja je njima poznata i u kojoj imaju iskustva.

Dakle, nije važno da li si umetnik, psiholog, sportista, lingvista, naučnik, HR menadžer, marketing specijalista, preduzetnik, omladinski radnik, ili istoričar, ili imaš 24 ili 40 godina. Ono što je važno jeste da si motivisan/a da radiš na razvoju jedne mlade osobe, da mu/joj pomogneš oko karijernog puta i da imaš vremena da se sastanete 10 puta online ili uživo između avgusta i novembra.

Mentorski trening i upoznavanje

Mentorski trening  će biti održan online krajem jula u saradnji sa Kreativnim mentorstvom, a potom i uživo 10. avgusta u Sremskim Karlovcima. Tada ćeš imati priliku da dođeš i da se upoznaš sa svojim mentijiem, kao i sa ostalim mentorima koji su profesionalci u svojim oblastima.

Ako ti se dopada ovaj koncept kao i uloga KPB mentora, prijavi se ovde.

Nakon toga, ukoliko budemo smatrali da imamo KPB učesnika/mentija kome si baš ti potreban/a, pozvaćemo te na opušteno ćaskanje kako bismo te bolje upoznali i mogli da potvrdimo tvoje učešće u programu.

Ukoliko imaš bilo kakva dodatna pitanja, piši nam na mejl office@connecting.org.rs

Prijave traju do 10. jula! Nadamo se da se vidimo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *