First minute ponuda, Letnji kamp za tinejdžere

Roditelji, nudimo Vam glavoblju koju ćete voleti. Zvuči nemoguće? Pročitajte ovo, pa razmislite ponovo.

Imate priliku da pošaljete dete na letovanje, bez plaže i mora, o kome će se pričati! Nagrađivani program “Kad porastem biću…” se sastoji iz šestodnevnog letnjeg kampa u Mokrin House-u i tromesečnog mentorskog vođenja, a za cilj ima da polaznike osnaži za uspeh u doba 4.0 revolucije, koja je već uveliko naša realnost. 

Složićete se sa nama ako kažemo da formalno, tradicionalno obrazovanje ne podstiče dovoljno đake da osveste svoje talente, interesovanja i sposobnosti? Samim tim i da ih ne osposobljava da racionalno formiraju planove o narednim koracima u oblasti obrazovanja i zaposlenja?

Mi smatramo da je formalno obrazovanje jedan od značajnih stubova u razvoju deteta i upravo zbog njegove neusaglašenosti sa potrebama savremenog doba, osmislili smo program koji dopunjuje pomenute nedostatke.

Letnji kamp posvećen obrazovanju za karijeru

Želimo srednjoškolce da dovedemo u okruženje u kome će naglas razmišljati o svom prethodnom iskustvu, zanimanjima koja ih uzbuđuju, veštinama koje poseduju ili bi želeli da savladaju. Na mesto na kome će imati priliku da čuju uspešne ljude današnjice koji su gradili svoje karijere ne prezajući od izazova i ljude koji su bili dovoljno hrabri da se osnaže i oprobaju u više različitih profesija, jer upravo to je ono što današnjica od nas zahteva – celoživotno obrazovanje i prihvatanje promena u svim oblastima ljudskog delovanja. 

Centralni deo programa predstavlja kamp Kad porastem biću… koji će se drugu godinu zaredom desiti u Mokrinu. Mokrin House je coworking & coliving oaza za letnje kampove. Svetao i prostran, adaptiran za sve potrebe savremenog profesionalca koji koristi sve nove trendove i tehnologije. 

Svim učesnicima ćemo pružiti potrebne materijale i alate za rad na sebi i kreiranju svog realno ostvarivog karijernog plana. Tokom šestodnevnog letnjeg kampa ćemo upoznati polaznike sa visoko kvalifikovanim trenerima iz polja neformalnog obrazovanja koji će probuditi svaki uspavani segment kreativnosti i radoznalosti, i koji će ih kroz vođeni proces učenja zasnovanog na projektu, u ovom slučaju izrade kratkog filma, inspirisati da osveste svoje kompetencije i znanja koja mogu da ponude svetu. Predstavićemo im koja je nova zanimanja donela 4.0 revolucija, koja nam tek donosi, a koja polako ali sigurno gasi.

Mentorski program

Nakon letnjeg kampa će svi učesnici dobiti individualnu mentorsku podršku u trajanju od tri meseca, kada će se krčkati svi ti karijerni planovi i podsticati dalji rad na razvoju kvalifikacija i kompetencija potrebnih za zaposlenje. Učesnici će naučiti kako da napišu svoju radnu biografiju, kako da istraže najpogodnije opcije zaposlenja u odnosu na svoja interesovanja, kako da se ppredstave i probiju na tržištu rada i kako da briljiraju u svojim profesijama.

Hm.. Da li je to prava stvar za moje dete?

Ako sada na trenutak zastanete i zamislite svoje dete koje se vraća sa šestodnevnog kampa iz najsavremenije opremljenog radnog ambijenta, osveženo drugačijim načinom učenja, puno novih znanja i ideja, nezaboravnih uspomena i obogaćeno novim prijateljstvima i poznanstvima, kako planirate da se odbranite od njihovog prepričavanja i apetita za dalje usavršavanje? Teško. Ali pitanje je, da li biste to uopšte pokušali? Možda bi Vam ta vrsta glavobolje godila.

Prijavi su otvorene!

Prijave su otvorene do 31. maja, vaše dete se može prijaviti popunjavanjem onlajn forme ovde. Više detalja o programu, mentorima, i prošlim učesnicima možete pronaći na zvaničnom sajtu Kad porastem biću… programa. Vest o prorgamu nalazi se na ovom linku: stipendije za tinejdžere.

Film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

Još uvek se dvoumitete.  Ukoliko je tako molimo vas da zavirite u dokumentarni film “Obrazovanje za 4.0 revoluciju” u kojem možete da vidite i osetite atmosferu sa našeg prošlogodišnjeg Kad porastem biću… kampa. 

1 comment

  1. Dragana Đilas

    Da li jos uvek mogu da prijavim sina (16h) na vas kamp?
    Hvala vam 🤗

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *